Livets vackra

Jag kikade ut över alla människor som hade samlats. Vissa viskade med grannen, andra blickade förväntansfullt mot dörren. Själv kände jag hur hjärtat slog hårt, på ett sådant sätt som det bara kan göra när något så stort ska hända och jag tittade upp i det mycket detaljerat målade taket. Jag skulle få en till syster. Plötsligt bröt en ton sorlet och alla reste sig upp. De flesta damerna rättade snabbt till kläderna innan portarna slogs upp. Och där kunde vi se dem. Mina ögon ryckte till och fylldes av tårar. Sakta gick de fram, följda av de närmsta vännerna. Hon i vit, lång klänning. Han klädd i elegant väst och frackett(?). De ägde världen en stund, ett ögonblick var deras och de fick alla världens problem att blekna.
"Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken" (1Kor 13:13)

Norrköping

Julia Petersson, Grafisk Design och Kommunikation, Linköpings Universitet, Norrköping. Där har ni mig. Och där kommer ni antagligen att ha mig de kommande tre åren, om inget oväntat händer.

Japp, jag är nu officiellt en student och ska börja leva det ljuva studentlivet, med allt vad det innebär. Jag har lyckats få tag på en fräsch liten etta med pentry, egen dusch och toalett. Så skönt. Ända tills i fredags bodde jag på Bollen. Ett ovanligt sunkigt studentboende med delad dusch och kök. Jag antar att vissa ser det som charmigt. (Hur de kan tycka att mögel i frysen, små svarta hårstrån på toaletten efter förre ägaren, smutsiga väggar och bokhyllor som nästan ramlar över en är charmigt är för mig ett mysterium.) Men det är ju inte mitt problem längre.
Annars verkar livet leka tycker jag. Det finns så många härliga människor här i Norrköping. Flera av dem har till och med lyckats hamna på min linje, visst är det konstigt? Jag trivs som fisken. Nu håller vi på med introduktion till datorsystem, en så kallad mjukstart med genomgång av alla program vi kommer använda. Det är en hel del nya grejer som man måste lära sig, men det är trevligt. Men allt är inte nytt, jag har i alla fall sett de flesta programmen innan, och det är ju skönt.
Jag har ständig telefonkontakt med Jakob, familjen och Anne. Så härligt att ha människor att dela livet med!

Bless.
/Julia

RSS 2.0