Njutning

image61

Physalis (Physalis peruviana)

"Physalis som ibland kallas "kapkrusbär" heter på engelska "cape gooseberry" och på tyska "Kapstachelbeere". Namnet har frukten fått på grund av att den förr odlades utmed skeppsrutterna och bl a vid "Cape of Good Hope", Godahoppsudden, för att användas som medel mot skörbjugg. Den är inte alls släkt med krusbär, även om smaken kanske påminner. Den tillhör samma familj som potatis, är en 1?2 meter hög ört och kommer ursprungligen från Peru.

Frukterna ser närmast ut som körsbär, omslutna av ljusbrunt, papperstunt uppblåst foder. Man äter hela frukten som är ljusgrön?gulorange. Fruktköttet är saftigt och mjukt med en mängd små mjuka kärnor. Smaken är frisk, fyllig och litet syrlig. Man äter frukten naturell. Den är vacker som dekoration på efterrätter.

Vi importerar physalis från bl a Sydamerika och Afrika. Physalis finns året runt.
"

Källa: Frukt & Grönt Främjandet

Livet är till för att levas. I höst åker jag till Skottland!

Bless

RSS 2.0