You're beautiful.. It's true.

Den eviga fajten. Mac eller PC?





Själv har jag för länge sedan valt sida. Visst känner man igen sig..?


Papparazzi

image22

Han kan inte gå nånstans stackarn, vart han vänder sig blixtrar kamrorna. Senast idag fick de honom på tunnelbanan. Det kan inte vara lätt att vara kändis. Jobbiga papparazzi. Han har väl också rätt till ett privatliv!
(För övrigt var Papparazzo namnet på en stor italiensk kändisfotograf. Från det kommer ordet "papparazzi" som egentligen betyder två eller flera Papparazzos men som ofta används för att beskriva kändisfotografer som tar bilder på kändisars privatliv. Nu har ni lärt er nåt idag med alla mina tre trogna läsare.)

Oh my darling..!

Jakob, denna jords största kap. Till exempel är han en perfekt väckarklocka, han får upp dig vilken tid som helst på morgonen när du annars är som död. Dessutom går han att likna vid ett element, inga mörka vinternätter är så kalla att inte han kan värma dig (eller någon annan som råkar befinna sig mindre än 5 meter från honom). En tredje högt uppskattad egenskap är hans otroliga omtanke, det finns ingen som bryr sig om dig så om du är sjuk och ynklig som denne kille. Inte att glömma är sättet han har att sätta en guldkant på tillvaron genom enkla men romantiska middagar, barnsligt hoppande i sängen och uppmärksammande av allt som går att firas. Sen är han ju kriminellt snygg också. Men till alla singeltjejers stora förtret är han tillsammans med mig.. Haha! Tji fick ni.
image20

Ännu en 20åring

Grattis Anne! Nu är du inte liten längre. Tonårstiden är slut, välkommen in i gänget. Haha! Vilken dag det var, festen började med massa god mat och fortsatte med karaoke, s.o.a.p. "this is how we party" och sist men inte minst utgång framåt kvällen. Tjoho!

image19

Krumelurer i vardagen

Idag har jag gjort ännu en blogg. I Textpattern, det var det krångligaste jag gjort, gick efter principen "tänk innanför boxen", inga fria utspel här inte. Jag gjorde vad som stod att man skulle göra. That's it. Och nu kan jag inte ens titta på hur den ser ut.. Vad gick fel? Vet att Emelie (Emelie! Tänk att du sitter där och läser min lilla blogg om mitt lilla liv, vilken glädje..!) sa något om att hennes krånglade lite innan, men hon hade nog löst det tror jag. Kvar blir vi, inte fullt lika tekniska, stående med tappad haka och vet inte alls vad vi ska göra. Surt för oss (anleningen till att jag hela tiden använder mig av ord som "oss" och "vi" är att jag hoppas för mitt liv att jag inte är ensam om problemet.)

Så, nu har jag varit en sväng i självömkans träsk. Det kändes skönt att få lufta ångesten lite. Imorgon bär det av till Stockholm igen. Black Eyed Peas konsert.. Tjoho! Det kommer bli en sån fest. Sen får jag ju träffa mina käre pojkvän med.. Inte illa.

Dags att sova, drömma bekymerslösa drömmar om allt och inget på samma gång och sedan vakna utvilad imorgon, fit for fight inför morgondagens grupparbete.

Bless

På spåret...

image18
Nu sitter jag här på tåget på väg till Norpan igen. De hade tydligen ett erbjudande om gratis internet i en timma. Man skriver "september" som kod och väljer kampanjerbjudande på vilken sorts internet man vill ha. Gratis är gott som man säger i Småland, så nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra med mina 60 minuter. Bloggar lite om mitt oerhört intressanta liv tills jag kommer på något vettigare (som att plugga engelska). Har konstaterat ett flertal gånger att jag borde försöka strukturera upp min blogg, skriva om saker som betyder något, vara en förebild för sveriges alla små barn eller upplysa världen om något jag brinner för. Men, jag tycker det är roligt med kläder, musik och design (tjoho så speciellt) och det finns så många sådana bloggare som engagerar sig mycket mer än jag och därför har jag valt att skriva om saker som Kalle och Lisa i Kiruna egentligen inte bryr sig om. Som min blomma i lägenheten, min cykelkorg eller min bästa kompis Anne som förövrigt fyller 20 på lördag. Hurra, hurra, hurra!

Tjingeling alla mina trogna läsare!
Bless

onsdag i september

Min kära blomma i fönstret överlevde sommaren(!) och jag vårdar den nu ömt för att den ska klamra sig fast vid livet i höst med.

Jaha. Jaha, jaha jaha. Idag är det onsdag. Klockan 16.00 går bussen till Linköping.. Det är Kalasmottagingen som är veckans stora händelse.. Eller nja, Jakob och ett gäng till skulle nog påstå att fotbollen på lördag slår det. Jag tror nog faktiskt att jag håller med dem, trots mitt svaga intresse för bollsport. För övrigt blir det härligt att åka till Sthlm på fredag och träffa familjerna, det blir en myskväll hos min käre vän med allihop.

Annars flyter livet på som vanligt. Projekten i skolan har satt igång och jag går lydigt på föreläsningar, gruppöten och lektioner. Hösten börjar närma sig.. Man kan känna kylan nypa lite i tårna genom sommarens ballerinaskor. Men jag ger nog inte upp dem förän löven börjar gulna, till min mammas förfäran. Men man ska ju svettas in sommaren och frysa in vintern. Idag skulle det visserligen kunnat vara sommar, himlen är klarblå, löven gröna och marken torr. Men kläderna på  människorna som går förbi nere på gatan avslöjar en viss kyla i luften. Jag tycker om den tidiga hösten.. Den där känslan som infinner sig när man för första gången tar på sin basker och halstuk, rotar fram tjocka strumpbyxor i garderobens innersta hörn eller när man till sin stora förvåning (händer varje år) märker att alla träd skiftar i gult/rött.. Mmm..

Nähä, dags för lunch.
Bless
Julia

propellerplan

image17

Förra sommaren var vi ute och flög.. Haha! Det var så roligt, Jakob styrde planet ni ser här på bilden (med hjälp av en man med finsk brytning som jag tror hette Sixten). Fotot togs stax innan vi skulle sätta oss i gula faran.. Å! Jag saknar honom.. Jakob, Jakob, Jakob, Jakob, Jakob, Jakob..
Bless!
Julia

RSS 2.0