En liten gumma

40261-15

Ser man ut såhär om 70 år? Den som lever får se!

Fining

Fining

Oooh! Titta vem som kikar fram här! Min alldeles egen Prince Charming. Hej hej.

flyg fula fluga flyg

fluga

Jaha.. Så var det dags för en liten egotripp igen. Men det är väl vad de flesta bloggar är till för. Här har ni mig, rustad för en dag i solen, iförd mina gigantiska brillor som garanterat täcker hela mig. Tar nu en liten paus från hela min, för tillfället, kaotiska tillvaro och skriver några rader.  Inte för många dock, jag behöver tiden till annat. 

På lördag är det bröllop, o så trevligt! Jakobs förre ungdomsledares bröllop närmare bestämt. Det blir nog en härlig fest. Det är många som gifter sig nu för tiden. Jakobs kusin Daniel gifte sig med Karolina i slutet av augusti, Johan och Anna blev vigda  i september, PeA och Emy nu på lördag och min kusin gifter sig i augusti (i Polen!). Finfint..! 

Jaja, nu måste jag tillbaka till slitet, bara några dagar kvar. Tjoho!

Bless /Julia

ett slag för glassdagen

ett slag f?r glassdagen

"Efter maten och på festen. På pinne och i strut. Med chokladsås eller som den är. Somriga fruktsmaker och nu till och med i pepparkaksanda. Glassen är älskad av många, och väcker många starka känslor och betydelsefulla minnen.

Detta ville Filip Ewertsson och hans vänner uppmärksamma och gjorde något åt saken:
- I början av 90-talet enades vi om att glass förtjänar något extra och kom på iden om att en glassdag skulle göra susen. Vi drog lott om när den skulle infalla och 22 maj fick äran att bli datum för vad som i fortsättningen skulle bli Glassdagen.

Jul firas med skinka och paket, påsk firas med nattvard och äggletning. Hur firas Glassdagen på bästa sätt? Svaret är lika enkelt som genialt.
- Man äter glass. Samla ihop några vänner (eller varför inte ovänner?!) och ta med lite glass var. Sedan börjar festen genom att man smakar varandras glass och har det så trevligt som man bara kan ha med glass i mun.

Det tillhör traditionen att man berättar ett glassminne var - kanske hur man upptäckte en ny glassmak eller hur glassen räddade den pinsamma situationen i kompisgänget för några år sedan. Alla har vi vår personliga relation till glass, och därför är det oerhört betydelsefullt för andra att få ta del av den. Din berättelse är viktig!
- Vår vision är förstås att Glassdagen en dag blir en nationell flaggdag och kanske till slut en helgdag, just för att alla ska ha en bra möjlighet att hinna ta tid för glassätning den 22 maj. Men vi inser väl att det får ta lite tid, till och med nationaldagen fick kämpa länge för att bli en röd dag."

(crossnet.se 22 maj 2007)

RSS 2.0