Merchant City

Jaha, ännu en kväll på vårt kära hostel. Och internet, hör och häpna, fungerar (mer eller mindre i alla fall)! Jag börjar med att lägga in blandade bilder från vårt liv här i Skottland.

Pauline i Carrietrappa i West EndAlida på starbucks andra veckan me posing in my florhattPauline posing in her florhattEva på café Nero i Ayr


Gårdagen spenderades i Glasgow. Det började med att vi strosade i affärer för att sedan mellanlanda på hostelet för ombyte och viss piffning innan vi begav oss ut igen, till Merchant City och Bistro Gramofon. Där fick vi en god middag och en mycket intressant utläggning om varför fotbollen är så viktig här (religion), varför det finns skotska pubar överallt i världen (för att engelsmännen är lata och har låtit skottarna göra allt) samt hur det kommer sig att Sverige inte har deltagit i massa krig och andra konflikter (för att vi svenskar är så toleranta). Han som berättade allt detta för oss var en lagom tjock man i sina bästa år, före detta club manager och numera restaurangägare. Han och en tjej som också jobbade där gav oss även en lista på vilka klubbar, pubar och "places for a gig" man skulle gå till. Helskönt ställe verkligen (även om han var väldigt pratsam), där kommer vi nog hänga en hel del. Se bilder från middagen på Paulines blogg.

Efter middag och inside information om Glasgow tog vi en tripp genom Merchant City och gick förbi vår lägenhet på Ingram Street. Det visade sig att Merchant City is the place to be. Tjohoo! Massa folk i rörelse och mysiga ställen att gå till.. Helt rätt att bo där. Någon gång ska jag lägga ut bilder på hur huset vi bor i ser ut. Otroligt.

Idag har vi också gått på stan.. (oväntat eller hur..) Vi spenderade en hel del tid på Urban Outfitters, så himla kul! Hittade en bok som står högt upp på min vill ha lista: Over and over (handmade patterns) by Mike Perry. Verkligen mysig. Vi var även på boarders (en slags bok/tidningsaffär) och hittade två tidningar som var jättehärliga, "Varoom" samt "Grafik". Just lovely.

Ha det härligt!

/Julia

PS. Johan, språket går bättre och bättre, jag fattar nästan allt. Men de låter ju som om de vore lite runda om fötterna, charming, isn't it?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0